Välkommen till Hjärntvättssverige!

KD-politikern Annelie Enochsons blev irriterad på ett radioprogram i Sveriges Radio och skrev ett blogginlägg om att RFSL och RFSU alltid får sanningsföreträde i samhällsdebatten och inte minst i Sveriges Radio. I det aktuella programmet ville RFSU att staten skall granska alla friskolor så att de inte sprider konservativa kristna samlevnadsåsikter. Annelie skrev mot detta på sin blogg men tog bort inlägget efter påtryckningar från partiledningen. Sedan blev hon uthängd i Expressen med frågor som “Kan hon sitta kvar som politiker för KD nu?” och i GP:s ledarspalt(“Det är bra att sådana åsikter tvingas bort”). Göran Hägglunds partisekreterare ryckte ut och fördömde och David Lega(2:e vice ordförande i KD): uttryckte “Jag tar 100% avstånd från hennes blogginlägg. RFSL och RFSU gör ett jätteviktigt jobb”. Men om man nu inte får yttra klassiska kristna samlevnadsvärderingar och ha HBTQ-kritiska synpunkter ens i Kristdemokraterna, var skall man då kunna ha dem?

Detta är bara ett exempel på det nya hjärntvättssverige där det på ett antal områden finns åsikter som nyligen eller tidigare var debattområden i samhället men där den ena ståndpunkten idag anses i princip förbjuden. Alla yrkanden på abortmotstånd, skapelsetro, heteronormativitet, könsroller och unika religiösa sanningsanspråk föraktas och trampas idag ner i Samhällets namn. Och Sverige blir många nyanser fattigare. Särskilt som det i många fall är Guds direkta tankar för människorna och världen som man trampar på. En sak kan man i alla fall vara säker på; Ett samhälle byggt på RFSU:s värderingar, det faller ihop förr eller senare.

Det här inlägget postades i Äktenskapet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Välkommen till Hjärntvättssverige!

  1. Nils-Olof Persson skriver:

    Riktigt uselt att partiledningen inte vågade stå upp FÖR henne. Det visar mig att hon har rätt i sin åsikt och att det var mycket ömma tår hon kom åt. Tråkigt att hon ska sluta som riksdagspolitiker, men inte förvånande. Det är nog inte första gången hon råkat ut för sån´t här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *