Ser vi Gud i skapelsen?

Många med mig tycker att hösten ibland kan kännas lite jobbig. Dom där underbara höstdagarna med hög luft där man bara kan vandra bland singlande, färgsprakande löv eller köra en motorcykel med kontroll och fullt nedlägg genom en hårnål har faktiskt varit väldigt få detta år.

Vissa människor kan bli deppade, andra tappar sugen av allt regn, blåst och mörker. Vår Herre känner till även det där, fastän vi inte tror det. Han har gett oss en kraftig uppmuntran och ett glädjeämne i naturen ifall vi kan ta till oss det.

Han har gett oss svamparna!

Det är helt otroligt att man bara kan vandra omkring i skogen och njuta av skönhetsupplevelsen med dussintals olika färgställningar och former. Färgerna eggar och berikar oss och framkallar tankar och funderingar. Inte nog med skönhetsupplevelsen, en del av dom är fantastiskt goda att steka och äta. Lite flingsalt rekommenderas. Släng gärna i någon kvist av curryört eller något annat gott till smakens fördel.

Här ser vi en vacker kombination av tre favoriter: kantarell, trattkantarell och öronmussling som ibland kallas baconsvamp.

Så skyll dig själv ifall du tycker hösten är trist. Gud har i alla fall ställt iordning ett festligt bord för var och en som bryr sig om att ta till sig det. Precis som Guds ord ger stor livsglädje och ligger där dold bakom ett par dystra pärmar. Men är helt underbar när man väl försöker att ta till sig Skriften.

Jag tycker man tydligt kan se Guds kärlek och omsorg om människan när han gav oss svamparna i den tid då allt blir mörkare och kallare. Och visst blir vardagen lite angenämare med varm nystekt svamp uppepå  ostmackan!

Torbjörn S Larsson, Vagnshed

Ps. Kolla noga att öronmusslingen växer på en gammal gren ( gran ) innan du tar den.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *